Menu

Lees voor

Senior Controller

Aantal uur: 32-36
Standplaats: Utrecht (hybride)

Wil jij mede verantwoordelijk zijn voor de Planning & Control cyclus in een lerende organisatie? Ben je analytisch en oplossingsgericht? Dan is een baan binnen ons team control iets voor jou! We zoeken een proactieve en bevlogen Senior Controller. Wat zegt het team over zichzelf en het werk?

De collega’s uit het team Control omschrijven zichzelf als:

“Het team Control is een team met veel ervaring op control-gebied met medewerkers uit diverse achtergronden, zowel uit de particuliere als de publieke sector. Omdat er gewerkt wordt met een buddy-systeem krijg je naast je eigen werkzaamheden ook veel mee van alle andere werkzaamheden die spelen binnen het team. Collega’s kunnen altijd bij elkaar terecht en het werk wordt gezien als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We vinden een balans tussen hard werken en ruimte voor humor belangrijk.”

En dit is waarom ze het elke dag weer leuk vinden om aan de slag te gaan:

“Ieder teamlid heeft een zeer diverse werkgebied en geen dag is hetzelfde. We maken analyses op financieel vlak, maar zeker ook op andere vlakken zoals ontwikkelingen op het gebied van productiviteit, aanvraagstromen en duurzaamheid. We nemen deel aan projectgroepen. We sparren met managers om toch nog net even dat stukje ruimte te vinden in de begroting om die ene medewerker extra aan te kunnen nemen voor een interessant nieuw project. We werken aan de presentaties en memo’s voor overleggen tussen Bestuur en opdrachtgevers. We schuiven voor specifieke onderwerpen aan bij het wekelijkse managementoverleg.

Geen week loopt zoals je vooraf had verwacht, wat soms frustrerend is, maar altijd zorgt voor een dynamiek die het werk heel leuk houdt.”

Herken je jezelf hierin of spreekt dit je aan, kom dan bij ons werken!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

De afdeling FINAC (Facilitair, Inkoop, Administratie en Control) ondersteunt het management bij de besturing van de organisatie. FINAC bestaat uit een aantal teams met een totale omvang van 18 medewerkers, die aangestuurd worden door de manager FINAC/concern controller. Voor het team control is het CIZ op zoek naar een ervaren controller. Binnen het team zal je samenwerken met zes andere controllers. Daarnaast is de interactie met de andere teams binnen de afdeling (met name financiële administratie en inkoop) van groot belang.

Omdat het een relatief klein team is, zijn de werkzaamheden divers en heb je verschillende aandachtsgebieden. Als controller ben je mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van alle producten in de P&C-cyclus. Hieronder vallen onder andere de CIZ begroting, interne en externe maand- en kwartaalrapportages en de jaarrekening. Je zorgt ervoor dat kansen, bedreigingen en afwijkingen tijdig worden gesignaleerd, zodat de benodigde acties kunnen worden ondernomen. Je bent het klankbord van het management en zorgt voor een kritisch tegengeluid bij van belang zijnde situaties. Je analyseert bedrijfseconomische vraagstukken en brengt hierbij advies uit met betrekking tot tactische/strategische beleidsvoering aan het management. Het schrijven van analyses en memo’s vormt een onderdeel van je werk. Je hebt een uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en kunt schakelen tussen verschillende communicatiestijlen, afhankelijk van het onderwerp en de situatie.

Regio- en stafmanagers zijn de belangrijkste (interne) klanten die je vanuit je control rol ondersteunt. Daarnaast ondersteun je de concern controller bij de uitvoering van CIZ brede controltaken ten behoeve van de opdrachtgevers, het ministerie van VWS en het ministerie van SZW.

Je hebt contact met externe belanghebbenden, zoals accountants en de ministeries, ten behoeve van onderwerpen die met externe belanghebbenden moeten worden afgestemd. Regelmatig neem je deel aan projecten en/of projectgroepen. Je bent in staat om hierbij een goede sparringpartner te zijn. Je kan goed feedback geven en ontvangen en je kent ook je eigen sterkten en mindere punten.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en samen met je collega’s te zoeken naar verbeteringen om tot goede resultaten te komen. Je kunt duidelijk en helder communiceren. Je bent analytisch en oplossingsgericht. Daarnaast werk je graag in teamverband.

 • Je hebt hbo+/wo werk- en denkniveau op bedrijfseconomisch gebied, op basis van een hbo- of wo diploma, al dan niet aangevuld met relevante functiegerichte opleidingen;
 •  Je hebt specifieke kennis van Planning & Control, bij voorkeur in een continu veranderende organisatie binnen een politiek-bestuurlijke omgeving is een pré;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, het overheidsdomein en  risicomanagement;
 • Je bent nauwkeurig, integer en organisatiesensitief. Je kunt je staande houden in een veranderende en dynamische omgeving;
 • Je bent flexibel in het reizen naar jouw standplaats en/of Utrecht, reiskosten worden vergoed conform onze cao.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.470,89 bruto per maand (schaal 65 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur;
 • Hybride werken; stem met je team de balans tussen thuiswerken en op kantoor af;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Heb je nog wat vragen over de functie of onze werkcultuur? Bel dan met Igor van den Hurk via het onderstaande telefoonnummer. Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met onze recruiter Vanessa van der Vlies. We zien je reactie, voorzien van een motivatie, uiterlijk op 10 juli 2022 tegemoet.

Ben jij de collega die wij zoeken? Dan raden we je aan om niet te lang te wachten met solliciteren. Wij gaan proactief met geschikte kandidaten in gesprek en wachten niet met de briefselectie tot na de sluitingsdatum. Mocht je niet aan alle eisen voldoen, schroom niet om te solliciteren, dan kunnen we samen kijken of er andere mogelijkheden zijn.

Het sollicitatieproces bestaat uit één digitaal gesprek en één gesprek op kantoor.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of Belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Igor van den Hurk, Senior Controller
Telefoonnummer: 06 1841 0669

Contactpersoon: Vanessa van der Vlies, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06 3434 9436

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Wesley Anthony Betcke

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties