Menu

Lees voor

 

Senior Communicatieadviseur met focus op public affairs

Aantal uur: 32-36
Standplaats: Utrecht (hybride)

Kan jij het verhaal van een publieke organisatie als geen ander consistent en helder overbrengen op in- maar vooral externe stakeholders? Wil je maatschappelijke impact maken en heb je affiniteit met de zorg? Dan komen we heel graag met jou in contact. 

Het CIZ zoekt versterking van het communicatieteam met een communicatieadviseur die zich met name focust op public affairs.

Wat ga je doen?

Als onafhankelijke uitvoeringsinstantie van het ministerie van VWS, is het CIZ volop in beweging om haar taak als publieke dienstverlener goed te kunnen (blijven) doen. We willen en moeten continu inspelen op politieke besluitvorming en op maatschappelijke veranderingen die van invloed zijn op het functioneren van het CIZ. Stijgende aantallen zorgaanvragen en digitalisering zijn hier actuele voorbeelden van.

In de rol van senior communicatieadviseur speel je een belangrijke rol in dit proces. Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor ons bestuur en management en geeft gevraagd en ongevraagd heldere adviezen. Strategische vraagstukken vertaal je naar effectieve communicatieaanpakken die je samen met je collega’s uit het communicatieteam ten uitvoer brengt. Je zoekt altijd naar manieren om het verhaal van CIZ te kunnen vertellen aan onze stakeholders. Waarbij we het fijn vinden als je eventueel al een netwerk hebt dat je hiervoor kunt inzetten. Vanzelfsprekend treed je ook op als woordvoerder van het CIZ richting de media.

Het team
Je gaat werken vanuit het Team Communicatie, onderdeel van de afdeling Analyse en Advies. Onder (bege)leiding van de Teamcoach Communicatie werken zeven medewerkers: twee senior communicatieadviseurs (waaronder jij), vier communicatieadviseurs en een intranetspecialist. Het team werkt zoveel mogelijk zelfstandig vanuit functionele aandachtsgebieden en gezamenlijke projecten. We werken intensief samen met het bestuur en management, de stafafdelingen en onze collega’s in de regio’s. Jouw standplaats is ons mooie hoofdkantoor in Utrecht (Papendorp), maar we zijn gewend om met elkaar hybride te werken.

Wie ben je?

Natuurlijk heb je liefde voor het communicatie vak en neem je relevante opleiding en ervaring mee. Binnen het CIZ zijn de lijnen kort en informeel. Je krijgt en pakt de ruimte om initiatief te nemen. Dat betekent ook dat je zelfstandig werkt, regie voert en verantwoordelijkheid voelt voor het resultaat. Je zet jouw ervaring dan ook doortastend in om jouw visie uit te dragen.

Je begrijpt het publieke speelveld en bent maatschappelijk betrokken. Daardoor herken je mogelijke issues of kansen al snel en weet daar op in te spelen. Behalve dat je een vakmens bent, ben je ook gewoon een prettige teamspeler. Je wilt de organisatie en je collega’s verder helpen.

Wat bieden we?

Wij bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving binnen een fijn team. Daarnaast is het een baan met een gezonde werk-privé balans waarbij autonomie en werkgeluk belangrijk zijn.

Naast een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring, biedt het CIZ prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Hybride werken: hybride werken en de mogelijkheid tot een vierdaagse werkweek van 36 uur;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arboverantwoorde werkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioen via ABP.

Benieuwd naar de volledige arbeidvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de ‘Solliciteren knop’ onder 'Acties'. Als je meer wilt weten over de functie, kun je contact opnemen met Risette, Senior Communicatieadviseur. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met onze Recruiter Vanessa. Eerst vrijblijvend een (digitaal) kopje koffie voordat je solliciteert? Dat kan natuurlijk ook!

Wij gaan proactief met kandidaten in gesprek en wachten niet tot de sluitingsdatum met de briefselectie.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Risette Manrho, Senior Communicatieadviseur
Telefoonnummer: 06 – 2850 5601

Contactpersoon: Vanessa van der Vlies, Corporate Recruiter Staf
Telefoonnummer: 06 – 3434 9436

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Wesley Anthony Betcke

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties