Menu

Lees voor


Onderzoeker Fraudebestrijding (Utrecht)

Aantal uur: 32 - 36
Standplaats: Utrecht 

Vind je fraude in de zorg onverteerbaar en droom je ‘s nachts nog van het speuren naar berichten over verkeerd gebruik van zorggeld? Dan wordt dit misschien wel jouw nieuwe uitdaging. 

Wij zoeken een enthousiaste onderzoeker fraudebestrijding met een passie voor rechtvaardigheid.

Wat ga je doen?

Als onderzoeker fraudebestrijding vorm je met drie andere onderzoekers fraudebestrijding een kleine, hechte subgroep binnen het team Analyse & Advies (A&A) op het hoofdkantoor in Utrecht. Bij A&A werken daarnaast Adviseurs, BI-specialisten, Researchers en Communicatie-adviseurs. 

Kerntaken van de onderzoeker fraudebestrijding zijn het onderzoeken van meldingen over fraude en onrechtmatigheden en het treffen van maatregelen. Denk daarbij aan het uitzetten van opdrachten tot ambtshalve herindicaties, het adviseren van CIZ-medewerkers die aanvragen voor Wlz-zorg in behandeling hebben of het aanleveren van informatie aan ketenpartners (zoals zorgkantoren, IGJ, Inspectie SZW). Je bent in staat om uit een grote hoeveelheid gegevens de rode draad te vinden en kunt verbanden leggen tussen de onderzochte gegevens. Indien nodig betrek je andere partijen bij het onderzoek. Je bent een specialist op jouw vakgebied. Dit betekent dat je zowel bij interne als externe kwesties betrokken of gevraagd kunt worden.

Wie ben je?

Wij worden heel blij als jij deze eigenschappen hebt:

 • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau
 • Je kunt goed plannen en analyseren, bent besluitvaardig en houdt ontwikkelingen op je vakgebied bij 
 • Je bent in het bezit van een certificaat internet rechercheren of bent bereid die te halen
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband effectief functioneren, snel schakelen in een soms hectische omgeving en je hebt geen moeite met flexibele werktijden
 • Je hebt kennis van Wlz-indicatiestelling en hebt bij voorkeur ervaring met bijzonder onderzoek
 • Je hebt een sterk verantwoordelijk- en rechtvaardigheidsgevoel en hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen 
 • Je weet je goed staande te houden bij weerstand en kritiek
 • Je bent bereid binnen Nederland te reizen

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.843,09 bruto per maand (schaal 55 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek

 • Collectief pensioenplan
 • Goede werk-privé balans
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling
 • Persoonlijk ontwikkelbudget
 • 8% vakantietoeslag en 7% eindejaarsuitkering

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met één van onderstaande contactpersonen. We zien je reactie, voorzien van een motivatie uiterlijk op de uiterste sollicitatiedatum graag tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 januari 2020. Een tweede gesprek kan tot de mogelijkheden behoren. 

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste
 • een screening maakt onderdeel uit van de procedure
 • dien je de Eed of belofte af te leggen als rijksambtenaar van de overheid
 • is het mogelijk dat we je vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces

Contactpersoon: Joufie van den Nobelen (onderzoeker fraudebestrijding)
Telefoonnummer: 088-789 25 91


Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt circa 950 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal