Menu

Lees voor

 

Junior Architect IT 

Aantal uur: 32-36
Standplaats: Utrecht (hybride werken)

Geloof jij ook dat informatietechnologie kan bijdragen om passende en betaalbare zorg te leveren aan kwetsbare mensen die dat nodig hebben? Wil je werken in technisch uitdagende projecten en iedere dag beter worden in wat je doet? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ.

Wij zoeken een creatieve en pragmatische Junior Architect!

De inzet van informatietechnologie binnen het zorgdomein wordt steeds crucialer. Het zorgstelsel bestaat uit een groot aantal samenwerkende publieke en private organisaties en er wordt daarom hard gewerkt aan het afspreken en inrichten van geavanceerde digitale gegevensuitwisselingen tussen deze partijen.

Dit geldt bij uitstek ook voor het CIZ als primaire schakel in de keten van de langdurige zorg. Het CIZ wil bovendien in de komende jaren door inzet van informatietechnologie haar dienstverlening sneller en efficiënter kunnen aanpassen op de wijzigende omstandigheden en meer kunnen toespitsen op de individuele behoeften van haar cliënten. Nieuwe technologieën en slim gebruik van data moeten hierbij een belangrijke rol spelen.

 Een en ander stelt hoge eisen aan de informatie-architectuur. Het CIZ zoekt daarom een architect, die richting en structuur kan geven aan de benodigde ontwikkelingen en de samenhang daarvan bewaakt, of met andere woorden, zorgt dat er wordt gewerkt “onder architectuur”.

Wat ga je doen?

Als Junior Architect werk je nauw samen met ervaren collega’s, zodat je ruimte krijgt te leren. Zo zorg je ervoor dat het CIZ beschikt over een architectuur die maximaal aansluit bij de governance en de strategie van de organisatie en specifiek de informatievoorziening en architectuurbeschrijvingen. Dat betekent het ontwikkelen, monitoren, toetsen en bewaken van de afgesproken architectuur en het beleid. Ook beoordeel je project- en wijzigingsvoorstellen, plannen en ontwerpen op architectuuraspecten. Je participeert namens het CIZ in overleggen en samenwerkingen met andere organisaties en ketenpartners met betrekking tot  architectuur.

De afdeling CIO bestaat uit verschillende domeinen van waaruit we onze klanten bedienen. Binnen die domeinen werken we in Operationeel Zelfstandige Teams, waarbinnen Functioneel Beheerders en Informatiemanagers nauw met elkaar samenwerken. Er wordt gewerkt in SCRUM sprints volgens de Agile methodiek, waarbij we ons werk ordenen op een JIRA bord. Incidenten registreren we in Topdesk.

Wie ben je?

Je bent een leergierige teamspeler, die beschikt over de nodige sociale vaardigheden zoals tact, luistervaardigheid, inlevingsvermogen en je bent gericht op het overbruggen van (interne) belangentegenstellingen en het overwinnen van weerstanden. Deze eigenschappen gebruik je bij het opstellen en implementeren van strategische beleidsadvisering en/of wijzigingen in de informatie-architectuur, het aansturen van leveranciers en het leiden van (interne) projecten.

CIZ is een organisatie in verandering, je levert jouw bijdrage door het continue nastreven van kwaliteitsverbetering in de werkomgeving. We zoeken iemand die vanuit openheid en gelijkheid, met een gezonde dosis humor meewerkt aan de doelstellingen van het CIZ.

Daarnaast beschik je over de volgende kennis:

 • Een hbo+/wo werk- en –denkniveau, aangevuld met kennis van bedrijfskundige informatica op academisch niveau.
 • Kennis van actuele methoden, technieken, standaarden en tools voor het ontwikkelen en beheren van Enterprise architectuur, zoals TOGAF, DYA en Archimate.
 • Kennis van referentie-architecturen, standaarden en voorzieningen voor gegevensuitwisselingen, bij voorkeur binnen het zorgdomein.
 • Brede kennis van de ontwikkelingen en het marktaanbod van systemen en diensten m.b.t. applicaties, middleware, hardware en infrastructuur.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en kennis van business intelligence en informatievoorziening.

Bij voorkeur breng je ook de volgende ervaring mee:

 • Ervaring met het inrichten van een IT regieorganisatie;
 • Adviesvaardigheden op board level.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving voor in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget. Je krijgt de mogelijkheid je onder begeleiding van een ervaren collega te ontwikkelen tot Enterprise Architect.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.930,76 bruto per maand (schaal 60 cao CIZ 2022/2023) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Goede werk-privé balans: flexibele werktijden en hybride werken;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis welke is in te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Elke 5 jaar een budget van €625 om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioen bij ABP.

Benieuwd naar de volledige arbeidvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met één van onderstaande contactpersonen. Een vrijblijven kopje koffie of thee kan altijd!

We gaan proactief met kandidaten in gesprek en wachten niet tot de sluitingsdatum met de briefselectie. Als we de juiste match gevonden hebben sluiten we de vacature.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Is het mogelijk dat we je vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces. Dit willen we inzetten om samen inzicht te krijgen in het ontwikkeltraject dat bij jou past.

Contactpersoon: André Lensink (CIO)                                                                                                                                                          Telefoonnummer: 06 – 5326 9333

Contactpersoon: Jaap van den Burg (Teamcoach CIO-Office)                                                                                                                  Telefoonnummer: 06 – 3434 9433

Contactpersoon: Vanessa van der Vlies, Corporate Recruiter Staf                                                                                                        Telefoonnummer: 06 – 3434 9436

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Vanessa van der Vlies

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties