Menu

Lees voor

 

BI-Specialist

Aantal uur: 32-36
Standplaats: Utrecht (hybride)

Heb jij een passie voor data en wil jij ons inzichten gaan bieden die ons in staat stellen om ons werk nog beter te gaan doen? Ben je op zoek naar een functioneel en technische uitdagende functie met maatschappelijke betekenis? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ. Wij houden ons bezig met “Passende zorg voor nu en in de toekomst”.

Wij zoeken twee BI-specialisten voor ons team BI&R. Hieronder lees je wat meer over je toekomstige collega's en wat het werk zo leuk maakt.

De collega’s uit het team BI&R omschrijven zichzelf als:

'Het team BI&R is een team waarin we van data uit verschillende bronnen informatie maken. Dit doen we voor de interne bedrijfsvoering van het CIZ en externe stakeholders. De medewerkers hebben uiteenlopende achtergronden en ervaringsniveaus. De Agile manier van werken vormt de basis van onze werkzaamheden. Je krijgt de kans om jezelf te blijven ontwikkelen. Collega’s staan altijd klaar om elkaar te helpen en houden ervan om hard werken af te wisselen met humor.'

En dit is waarom ze het elke dag weer leuk vinden om aan de slag te gaan:

'De twee sub-teams van BI&R hebben allemaal hun eigen aandachtsgebied. Binnen deze thema’s voeren wij verschillende taken uit, van het ontsluiten van data uit bronsystemen, het samen met de business helder krijgen van de informatiebehoefte, tot het uitvoeren van analyses op de data. Hiermee ondersteunen we alle lagen van de organisatie CIZ, van het bestuur tot de indicatiestellers, en dragen we als collega’s binnen het BI&R team ook bij aan goede en betaalbare zorg in Nederland. Binnen de Agile werkwijze beginnen we de dag met de stand-up, om samen met ons sub-team de voortgang binnen de sprint te bespreken en waar nodig bij te sturen om zo de sprintdoelen te behalen. Binnen het team zijn we samen met onze collega’s de experts die bepalen hoe we ons werk doen om deze doelen te halen.'

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je hebt een spilfunctie tussen business en IT. Je adviseert het MT en de directie over verbeteringen binnen de organisatie en binnen de zorgketen. Je ambieert een rol gericht op het leveren van rapportages en inzichten, van data naar impact. Voor ons als leverancier van gegevens aan de diverse stakeholders (CBS, NZa, VWS etc.) is betrouwbare en efficiënte ontsluiting van gegevens een must. Als BI-er ben je verantwoordelijk voor een bestendige datahuishouding, waardoor dit geborgd is. Daarvoor werk je intensief samen met de technische bouwers van de verschillende systemen, zoals ons eigen informatiesysteem Portero en het datawarehouse van het CIZ. Samen met je BI-collega’s (op dit moment circa 10 fte) pak je binnen je scrumteam de regie voerende rol op de bouw, verbetering en doorontwikkeling van het datawarehouse. Je werkt mee aan de optimalisering van het datamodel en de data governance van het CIZ.

Je bent er verantwoordelijk voor dat de verschillende operationele stuur- en verantwoordingsrapportages aansluiten bij de behoefte van management en bestuur. Je werkt proactief mee aan analyses voor het verbeteren van het indicatieproces en inzichten in de werking van het stelsel. Je betrekt relevante stakeholders bij besluitvormingsprocessen binnen verschillende organisatieonderdelen. Ook verstevig je het fundament van het datawarehouse, waarbij in toenemende mate Intelligentie aan de systemen toegevoegd gaat worden. Hierdoor wordt het systeem lerend en ondersteunend aan het vakmanschap van onze medewerkers en het indicatieproces (machine learning). Ook het deelnemen aan het CIZ Datalab kan onderdeel zijn van de functie.

Het BI&R team staat aan de vooravond van een belangrijke transitie. Heet huidige datawarehouse gaat vervangen worden voor een nieuw data&analytics platform in de Azure Cloud. Tijdens deze transitie groei je mee in kennis en kunde om hier je werkzaamheden op te verrichten en draag je bij aan het doel om het landschap eenvoudig te krijgen en houden. Hierdoor krijgt het BI&R team steeds meer tijd voor rapportages en inzichten om verbeteringen binnen de organisatie en zorgketen door te voeren.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en samen met je collega’s te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor uiteenlopende gespreks- en overlegsituaties.

En verder:

 • Je beschikt over minimaal hbo-niveau op het gebied van automatisering, aangevuld met een opleiding op het gebied van BI, informatica, informatiekunde of bedrijfskunde;
 • Je beschikt over een sterk analytisch en conceptueel denkvermogen en hebt uitgebreide kennis van de Microsoft BI tooling, specifiek MS-SQL, SSRS,  PowerBI en bij voorkeur ook van SSAS en DAX;
 • Je bent enthousiast en handelt proactief waardoor je goed in staat bent om de vragen uit de business te vertalen naar Business Intelligence;
 • Je bent zelfstandig en goed in staat om samen met collega’s aan resultaten te werken;
 • Je beschikt over kennis van tSQLt, PowerDesigner, Jenkins/Octopus en bitbucket of vergelijkbare tooling (voor intern is dit een pré, voor extern is dit een eis);
 • Je hebt ervaring met verschillende data modelleringen technieken, denk aan Kimball en datavault (voor intern is dit een pré, voor extern is dit een eis).
 • Het is een pré als je ervaring hebt met BI oplossingen in de Azure Cloud;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met het werken in een Agile/Scrum team.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan voor 32 tot 36 uur per week. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De arbeidsvoorwaarden zijn:
Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.647,72 bruto per maand (schaal 60, cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur;
 • Hybride werken; stem met je team de balans tussen thuiswerken en op kantoor af;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder ‘acties’. Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met onderstaand contactpersoon. Wij zien je reactie, voorzien van een motivatie tegemoet. Omdat we meerdere BI-ers zoeken dit jaar, vragen we je ook te reageren als je pas later dit jaar beschikbaar bent.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of Belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

We willen ons team dit jaar met twee personen uitbreiden, sollicitaties worden binnen twee weken beoordeeld. De vacature wordt verwijderd als we twee BI-ers hebben geworven.

Contactpersoon: Wesley Betcke, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06 – 43224056

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Wesley Anthony Betcke

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties