Menu

Lees voor

 

BI Data Quality Assurance Engineer 

Aantal uur: 32 - 36
Standplaats: Utrecht (hybride werken)

Houd jij van data? Heel veel data? Monitor jij deze graag en ben jij het liefst bezig met het verbeteren van datastromen? Geef jij ons inzichten die ons in staat stellen om ons werk nog beter te gaan doen? Ben je op zoek naar een functioneel en technische uitdagende functie met maatschappelijke betekenis? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ. Wij houden ons bezig met “Passende zorg voor nu en in de toekomst”.

Ter versterking van het team zijn wij opzoek naar een BI Data Quality Assurance Engineer!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je hebt een spilfunctie tussen business en IT. Je adviseert het MT en de directie over verbeteringen binnen de organisatie en binnen de zorgketen. Je ambieert een rol gericht op het leveren van rapportages en inzichten, van data naar impact, waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit en het verbeteren van de datastromen. Je bijt je vast in functionele uitzonderingen en komt met een passende oplossing.

Voor ons als leverancier van gegevens aan de diverse stakeholders (CBS, NZa, VWS etc.) is betrouwbare en efficiënte ontsluiting van gegevens een must. Als BI-QA engineer ben je verantwoordelijk voor een bestendige datahuishouding, waardoor dit geborgd is. Daarvoor werk je intensief samen met de technische bouwers van de verschillende systemen, zoals ons eigen informatiesysteem Portero en het datawarehouse van het CIZ. Samen met je BI-collega’s (op dit moment circa 10 fte) pak je binnen je scrumteam de regie voerende rol op de verbetering en doorontwikkeling van het datawarehouse. Je werkt mee aan de optimalisering van het datamodel en de data governance van het CIZ.

Ook verstevig je het fundament van het datawarehouse, waarbij in toenemende mate Intelligentie aan de systemen toegevoegd gaat worden. Hierdoor wordt het systeem lerend en ondersteunend aan het vakmanschap van onze medewerkers en het indicatieproces (machine learning). Ook het deelnemen aan het CIZ Datalab kan onderdeel zijn van de functie.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en samen met je collega’s te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je kunt duidelijk en helder communiceren. 

 • Je beschikt over minimaal post-hbo niveau op het gebied van automatisering, aangevuld met een opleiding op het gebied van BI, informatica, informatiekunde of bedrijfskunde;
 • Je beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor uiteenlopende gespreks- en overlegsituaties;
 • Je bent enthousiast en handelt proactief waardoor je goed in staat bent om de vragen uit de business te vertalen naar Business Intelligence;
 • Je bent zelfstandig en goed in staat om samen met collega’s aan resultaten te werken;
 • Je bent tactvol, hebt invoelend vermogen, kunt goed luisteren en hebt overtuigingskracht in de interactie met collega’s en stakeholders;
 • Je weet goed te manoeuvreren binnen een politiek gevoelige en veranderende organisatie;
 • Je beschikt over analytisch vermogen en hebt uitgebreide kennis van de Microsoft BI tooling, specifiek MS-SQL, SSRS,  PowerBI en bij voorkeur ook van SSAS en DAX;
 • Je beschikt over uitgebreide kennis van/ervaring met testen;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met het werken in een Agile/Scrum team;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.647,72 bruto per maand (schaal 60, cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Een goede werk-privébalans, flexibele werkuren;
 • Een collectief pensioenplan;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Hybride werken
 •  Een reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding;
 •  Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 •  8% vakantietoeslag en 8% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder ‘acties’. Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met de onderstaande contactpersonen. Wij zien je reactie, voorzien van een motivatie graag tegemoet.

Omdat we meerdere BI-ers zoeken dit jaar, vragen we je ook te reageren als je pas later dit jaar beschikbaar bent.

Indien je bij ons aan het werk gaat, zullen we je vragen om een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. 

De eed of belofte wordt afgelegd als ambtenaar van de overheid. Het is mogelijk dat we vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces.

Contactpersoon: Diane Koster (Teamcoach BI&R)
Telefoonnummer: 06 - 34161088

Contactpersoon: Gerda Devlin (BI specialist)
Telefoonnummer: 06 - 10986059

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Maaike Kistemaker

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties