Menu

Lees voor

 

Adviseur Analyse en Advies

Aantal uur: 32-36 uur
Standplaats: Utrecht

Ben je een adviseur die verbindt, verbetert en faciliteert? Heb je een duidelijke visie op en kennis van ontwikkelingen in het zorgstelsel of de Wet langdurige zorg? Zit continu verbeteren je in het bloed? Ben je op zoek naar een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle functie in een veranderend zorgstelsel?

Dan ben jij de Adviseur Analyse en Advies die we zoeken!

Wij zijn een hecht en enthousiast team van 13 adviseurs met verschillende achtergronden zowel in de zorg als in het recht. Er is naast hard werken, ruimte voor informele zaken en humor. Een veelzijdig kleurenpalet aan kennis, persoonlijkheden en ervaring stelt ons in staat om een diversiteit aan vraagstukken te behandelen en beleid te ontwikkelen vanuit een duidelijke visie over de indicatiestelling voor de Wlz.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als Adviseur beweeg je in een breed veld van ministerie tot cliënt en verbindt deze met elkaar. We signaleren ontwikkelingen van buiten, zoals VWS-beleid, gedrag van burgers of ontwikkelingen in de zorgketen en de samenleving. Denk hierbij aan ons veranderde zorgstelsel en de houdbaarheid daarvan, mede vanwege de vergrijzing en het digitaliseren van de samenleving. We vertalen deze ontwikkelingen naar uitvoering voor onze organisatie. Daarbij  werken we nauw samen met organisaties in de zorgketen en informeren hen actief over onder andere ontwikkelingen en trends die wij bij het CIZ signaleren. Door onze contacten met verschillende interne en externe stakeholders, ministeries en ketenpartners zorgen we voor een passend en afgestemd advies.

We hebben hierdoor een zeer divers takenpakket, bestaande uit enkele grote onderwerpen (bijvoorbeeld de Wzd, GGZ), maar ook kleine, tijdelijke onderwerpen. Op het gebied van de GGZ hebben we bijvoorbeeld contact met externe ketenpartners over de instroom van cliënten en de toekomstbestendigheid van de Wlz, maar ben je daarnaast ook intern bezig met de ontwikkeling van scholing van medewerkers en het verhogen van de kwaliteit van indicatiestelling. Je pakt een onderwerp altijd samen met een andere adviseur op, veelal in wisselende samenstelling.  

Wie ben je?

Wij zijn op zoek naar een proactieve, flexibele en verbindende persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en kan zowel zelfstandig als in teamverband samenwerken. Je bent analytisch en verantwoordelijk en in staat om een afweging te maken tussen verschillende belangen. Je hebt een overall blik waardoor je overzicht kan houden op de diverse vraagstukken die bij ons team belegd worden en ziet de samenhang tussen de diverse vraagstukken.

Samengevat:

 • Je hebt een wo werk- en denkniveau;
 • Een achtergrond op het gebied van verandermanagement, een brede ervaring met het zorgstelsel of in het zorgveld, is een pré;
 • Je hebt kennis van beleidsontwikkeling binnen de Wlz of het sociaal domein;
 • Je hebt kennis van, of affiniteit met, projectmatig werken, denk daarbij aan Agile/SAFe;
 • Je bent in staat de vertaalslag te maken van wet- en regelgeving naar de uitvoering en de werkprocessen binnen de organisatie en daarbij rekening houdend met belangen;
 • Je hebt een helicopterview en herkent de rode draad in de vele signalen die je intern en extern opvangt;
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken, staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met weerstand;
 • Je bent in staat zaken snel eigen te maken;
 • Je initieert verbetervoorstellen, creëert draagvlak en geeft adviezen die er toe doen;
 • Je bent goed geïnformeerd over maatschappelijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg en benut deze effectief in je werk;
 • Je werkt resultaatgericht en bewaakt het proces (PDCA);
 • Je bent proactief en je bent in staat om te prioriteren zowel individueel als in teamverband.

Wat bieden we?

Wij bieden naast een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan een arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid om daarna een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid. Het is een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Wij helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, minimaal € 3.485,12 tot maximaal € 5.470,89 bruto per maand (functiegroep 65 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij bieden naast een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan een arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid om daarna een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur;
 • Hybride werken; stem met je team de balans tussen thuiswerken en op kantoor af;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Kim Meijer/ Merel Kramers of Ilse Hendriks. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Wesley Betcke. Wij zien je reactie, voorzien van een motivatie en CV, voor de sluitingsdatum tegemoet.

De selectie vindt plaats in twee rondes: het eerste gesprek vindt online plaats. Het eventuele vervolggesprek vindt plaats op ons kantoor in Utrecht.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als rijksambtenaar van de overheid;
 • Is het mogelijk dat we je vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces.

Contactpersoon: Kim Meijer en Merel Kramers, Adviseurs Analyse & Advies
Telefoonnummer: 06–1820 6958 en 06–3036 3156

Contactpersoon: Ilse Hendriks, Teamcoach A&A
Telefoonnummer: 06-2860 5488

Contactpersoon: Wesley Betcke, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06- 4322 4056

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Julie Yvonne Jansen

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties