Menu

Lees voor

 

Adviseur Zorg - Analyse en Advies, Utrecht (hybride)

Aantal uur: 32-36
Standplaats: Utrecht

Heb je een duidelijke visie op en kennis van ontwikkelingen in het zorgstelsel of de Wet langdurige zorg (Wlz)? Ben je op zoek naar een functie met maatschappelijke relevantie in een veranderend zorgstelsel? Ben je de adviseur die strategisch denkt en goed kan analyseren? Dan verwelkomen we jou graag als onze nieuwe collega.

Wij zoeken een Adviseur Analyse en Advies!

In wat voor team kom je terecht:

Wij zijn een hecht en enthousiast team van 14 adviseurs met verschillende achtergronden zowel in de zorg als in het recht. Er is naast hard werken, ruimte voor informele zaken en humor. Een veelzijdig kleurenpalet aan kennis, persoonlijkheden en ervaring stelt ons in staat om een diversiteit aan vraagstukken te behandelen en beleid te ontwikkelen.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je beweegt als adviseur in een breed veld van ministerie tot cliënt en verbindt deze met elkaar. Geen dag is hetzelfde en je houdt je bezig met veel verschillende dingen. Denk hierbij aan ons veranderde zorgstelsel, de vergrijzing van de maatschappij en het digitaliseren van de samenleving. We vertalen deze ontwikkelingen naar uitvoering voor onze organisatie. Daarbij werken we nauw samen met organisaties in de zorgketen en informeren we hen actief over onder andere ontwikkelingen en trends die wij bij het CIZ signaleren. Tevens monitoren we ook interne signalen en ageren wij hierop. Door onze contacten met verschillende interne en externe partijen zorgen we voor een passend en afgestemd advies.

Als adviseur begint je dag met een Teams-gesprek met het ministerie van VWS, later op de dag werk je aan één van je projecten om aan het eind van de dag nog je laatste mailtjes weg te werken. We hebben hierdoor een zeer divers takenpakket, bestaande uit continu doorlopende grote onderwerpen (bijvoorbeeld GGZ, Wlz en Wzd), maar ook kleine, tijdelijke projecten. Op het gebied van de Wlz hebben we bijvoorbeeld contact met externe ketenpartners over de digitalisering van de samenleving en de toekomstbestendigheid van de Wlz daarbij. Intern denken we mee met het ethische vraagstuk en hoe we binnen de kaders van de wet vorm kunnen geven aan digitalisering. Je pakt een onderwerp altijd samen met een andere adviseur op, veelal in wisselende samenstelling. 

Wie ben je?

Wij zijn op zoek naar een innovatieve en flexibele persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en kan zowel zelfstandig als in teamverband samenwerken. Je bent analytisch, verantwoordelijk en in staat om een afweging te maken tussen verschillende belangen. Je hebt een overall blik waardoor je overzicht kan houden op de diverse vraagstukken die er lopen en ziet de samenhang tussen de diverse vraagstukken.

Samengevat:

 • Je hebt een wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van de Wlz en/of het sociaal domein en bent goed geïnformeerd over maatschappelijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg;
 • Je bent in staat een begrijpelijke vertaalslag te maken van wet- en regelgeving naar de uitvoering, de werkprocessen binnen de organisatie en kan deze vertalen in beleid ;
 • Je hebt een helicopterview en herkent de rode draad in de vele signalen die je intern en extern opvangt;
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken, staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met weerstand;
 • Je initieert verbetervoorstellen, creëert draagvlak en geeft adviezen die er toe doen;
 • Je bent proactief en je bent in staat om te prioriteren zowel individueel als in teamverband.
 • Een achtergrond op het gebied van projectmatig werken is een pré;

Wat bieden we?

Wij bieden naast een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan een arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid om daarna een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid. Het is een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Wij helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget. Wij bieden een arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid om daarna een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

De arbeidsvoorwaarden zijn:
Afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, minimaal € 3.697,36 tot maximaal € 5.804,07 bruto per maand (functiegroep 65 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Goede werk-privé balans: hybride werken en de mogelijkheid tot een vierdaagse werkweek van 36 uur;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een arbo verantwoorde werkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met één van de adviseurs (Roy Nijkamp of Lotte de Kruiff). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Vanessa van de Vlies (Corporate Recruiter). Wij zien je reactie, voorzien van een motivatie en CV, voor de sluitingsdatum tegemoet.

De selectie vindt plaats in twee rondes: het eerste gesprek vindt online plaats. Het eventuele vervolggesprek vindt plaats op ons kantoor in Utrecht.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als rijksambtenaar van de overheid;

Is het mogelijk dat we je vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces.

Contactpersoon: Roy Nijkamp, Adviseur
Telefoonnummer: 06 8138 8225

Contactpersoon: Lotte de Kruijf, Adviseur
Telefoonnummer: 06-18355435

Contactpersoon: Vanessa van der Vlies, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06 3434 9436

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Wesley Anthony Betcke

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties