Menu

Lees voor


Administratief Juridisch Medewerker Wzd

32 - 36 uur
Standplaats: Utrecht

Ligt jouw passie in het volledig op orde hebben van jouw administratie? Kan je snel schakelen en kom je als eerste in beweging als er iets moet gebeuren? Werk je graag zelfstandig en wil je onderdeel zijn van een gezellig en divers team? Wil je écht maatschappelijke impact hebben en een steentje bijdragen aan het mogelijk maken van zorg voor de mensen die hier recht op hebben?

De wet Bijzondere opneming psychiatrische ziekenhuizen (Bopz) wordt per 1 januari 2020 vervangen door de Wet zorg en dwang (Wzd). Dat betekent voor het CIZ dat er een nieuw taakgebied bij komt waarvoor wij gaan samenwerken met diverse nieuwe ketenpartners zoals het Openbaar Ministerie, officieren van justitie, rechters en burgemeesters.

Voor het zorgvuldig uitvoeren van de administratie van dit nieuwe taakgebied is het team Administratieve Ondersteuning op zoek naar ondernemende en pro-actieve collega’s die het leuk vinden een nieuwe uitdaging aan te gaan. Je maakt onderdeel uit van het reguliere team, maar wel met een apart taakgebied. Veel van de nieuwe werkzaamheden zijn voor het CIZ nog in ontwikkeling, maar daar ligt nu juist de uitdaging. Hoe vaak krijg je nu de kans om een blanco blad met elkaar in te gaan vullen?

Dan is de functie als administratief medewerker Wzd bij het CIZ echt iets voor jou! 

Deze functie geldt in de 1e instantie voor de duur van een jaar, afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de Wzd taken bestaat in de toekomst de mogelijkheid om door te ontwikkelen op reguliere Wzd taken. 

Wat ga je doen?

Je werkt op ons hoofdkantoor in Utrecht. Samen met jouw collega’s van het team Administratieve Ondersteuning zorg je voor een goede administratieve afhandeling van de binnengekomen Wzd poststukken. Jij bent verantwoordelijk voor het zorgvuldig en juist digitaal verwerken van de post en zorgt voor de koppeling met het juiste digitale dossier van de cliënt. Je hebt regelmatig telefonisch en/of schriftelijk contact met de juridisch medewerkers, gemeenten, rechtbanken en het Openbaar Ministerie. Je communiceert helder en duidelijk. 

Daarnaast denk je mee over aanpassingen in het werkproces om samen tot een landelijke lijn te komen in de uitvoering en borging van de Wzd taken en je helpt mee om oplossingen te vinden voor onvoorziene vragen en problemen. 

Wie ben je?

Je hebt een MBO werk- en denkniveau. Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid. Je bent gestructureerd en kunt goed in teamverband samenwerken. Daarnaast ben je proactief en klantgericht en neem je graag verantwoordelijkheid. Wij zoeken collega's die zich durven laten zien, in woorden en daden. Als collega sta je open voor vernieuwing en ben je niet bang om een afwijkende mening te laten horen. In deze functie word je tevens uitgedaagd om mee te denken over het verbeteren/vereenvoudigen van processen. Kennis en/of ervaring met administratief juridische werkzaamheden heeft de voorkeur. Verder ben je digitaal vaardig.  

Om bovenstaande te kunnen realiseren beschik je voer de volgende eigenschappen:

 • Je bent toegankelijk en flexibel;
 • Je hebt geen 9 tot 17 mentaliteit, als er nog iets de deur uit moet om 16.55 uur dan doe je dat met plezier;
 • Je bent in staat om feedback te geven én te ontvangen;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je werkt secuur, accuraat en zorgvuldig;
 • Je beschikt over uitstekende communicatie vaardigheden;
 • Je houdt van onvoorziene zaken en je wordt blij van dingen uitzoeken. 

Wat bieden we?

We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar.

Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, maximaal € 2550,71 bruto per maand (schaal 35 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek

De arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Collectief pensioenplan
 • Goede work life balance, geen (weekend)diensten en flexibele werktijden
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling
 • 8% vakantietoeslag en 7% eindejaarsuitkering. 

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met onderstaand contactpersoon.

Indien je bij ons aan het werk gaat, zullen we je vragen om een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) te overleggen.

Contactpersoon: Suzanne Louts 
Telefoonnummer: 088-789 6005


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt circa 950 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal