Menu

Lees voor

 

Coachend Manager Zorg (Teamcoach) Rotterdam

Aantal uur: 32-36
Regio: West
Standplaats: Rotterdam/Amsterdam

Breng jij het beste in collega’s naar boven en is het aansturen van meerdere teams jou op het lijf geschreven? Geniet je ervan om samen met teams de scherpte op te zoeken in de balans tussen ontwikkelen en presteren? Maak jij je graag hard voor een goede en veilige werk -en leeromgeving waarin je elkaar aanspreekt én successen samen viert? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ. Wij houden ons bezig met “Passende zorg voor nu en in de toekomst”.

Wij zoeken een ervaren leidinggevende die teams situationeel kan leiden, managen én coachen. Benieuwd wat het werk als Teamcoach zo leuk maakt? Lees dan het interview met Marsha.


Samen zijn we sterk in ontwikkeling:  Met de teams zorgen we ervoor dat onze klanten tijdig een juist besluit krijgen en daar heel tevreden over zijn, samen houden we in de grip dat het juist en binnen de afgesproken termijn gebeurd. We geven de teams richting en coachen teams en collega’s in hun ontwikkeling en zodat ze lekker in hun werk en het team te zitten. We zoeken idealiter een nieuwe collega met ervaring en affiniteit met klantprocessen en dienstverlening die daarnaast kennis, ervaring en affiniteit heeft met organisatie- en teamontwikkeling.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als teamcoach ben je samen met je collega teamcoaches in de regio integraal verantwoordelijk voor de operationele uitvoering én resultaten van meerdere operationeel zelfstandige teams (OZT’s). Je brengt teams daarbij verder in hun zelfstandigheid en eigenaarschap bij het halen van de organisatie- en teamdoelstellingen. Teams bestaan uit beoordelaars en onderzoekers, die de aanvragen van de Wet langdurige zorg beoordelen, waar nodig ondersteund door medisch adviseurs.

Je bent een snelle schakelaar en kan met diverse petten op je aanpassen aan de behoeftes van je teams. Coachen en situationeel leiderschap tonen is daarbij een wezenlijk onderdeel van je aanpak. Je bent goed in staat gedrag in en met een team bespreekbaar te maken en de juiste interventies te doen. Je streeft er naar de teams zo ver te brengen dat zij daartoe zelf in staat zijn en zowel individueel als groepsgericht leergierig blijven. Hierbij zorg je er voor dat het voor iedereen duidelijk is wat het beoogde resultaat is en je schetst de regelruimte en kaders zodat men kan zien waar er ruimte voor verbetering is. Onze teams worden deels op afstand aangestuurd.

Als teamcoach werk je nauw samen met je collega teamcoaches in het MT West. Ons team bestaat uit 12 teamcoaches en een regiomanager. Naast de ontwikkeling en aansturing van de regio/teams heeft iedere teamcoach één of meer aandachtsgebieden, denk daarbij aan kwaliteit, klantbediening en kwantiteit en/of neemt deel aan tijdelijke projecten of projectgroepen. Daarnaast maak je deel uit van het landelijk managementteam. Met dit team ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie. Vanuit een aandachtsgebied (een portefeuille) werk je aan de ontwikkeling van tactisch beleid voor de landelijke organisatie en de doorvertaling daarvan naar de regio.                                                                                 

Wie ben je?

Je bent een teamspeler en hebt relevante ervaring in het samen met collega’s leidinggeven aan een afdeling of organisatieonderdeel. Verder heb je aantoonbare ervaring in het leidinggeven aan teams, waarbij je de verschillende leiderschapsstijlen (coach, manager en leider) weet toe te passen en daarbij teams verder helpt in hun ontwikkeling. Je hebt een energieke en toegankelijke persoonlijkheid. Je vind het prettig binnen een MT te werken en hebt geen moeite met het geven en ontvangen van feedback om zo als RMT steeds te blijven ontwikkelen en groeien. In onze MT dagen we elkaar uit de verbetering te zoeken. We zoeken iemand die daar vanuit openheid en gelijkheid, met een gezonde dosis humor aan bij wil dragen.

 • Je hebt hbo/wo-werk- en denkniveau met aantoonbare leidinggevende ervaring in het begeleiden van teams  en hoogopgeleide professionals in verandering;
 • Je hebt een energieke en toegankelijke persoonlijkheid en kunt je staande houden in een veranderende en dynamische omgeving;
 • Je bent resultaatgericht, gestructureerd, ondernemend en besluitvaardig.
 • Je bent gericht op teamontwikkeling en ziet ontwikkeling en leren als een continu proces;
 • Je bent in staat om moedige gesprekken in de teams te begeleiden en de blokkerende ‘onderwaterthema’s’ bespreekbaar te krijgen;
 • Je bent een uitstekend luisteraar, analytisch en in staat door te pakken;
 • Ervaring opgedaan binnen een uitvoerings- of zorgorganisatie heeft onze voorkeur.
 • Ervaring als leidinggevende in een lerende, veranderende omgeving is een pré.
 • CIZ  hanteert methodieken rondom Agile werken (SAFe, Kanban, Lean, Scrum).

Wat bieden we?

We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.930,76 bruto per maand (schaal 60 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Goede werk-privé balans: flexibele werktijden (bijv. 4 x 9) en hybride werken;
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via e-learning van Goodhabitz;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €775 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan bij ABP.

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Als je net zo enthousiast wordt van het lezen van deze tekst als wij werden van het schrijven ervan, dan nodigen we je van harte uit om te reageren. Twijfel je nog of wil je meer weten? Voel je vrij om contact op te nemen met Wesley Betcke, Recruiter 0643224056, Renate de Graaf, Teamcoach  06-34161128 of Hester Tweed, Teamcoach op 06-38294196.

Het sollicitatieproces bestaat meestal uit 2 gesprekken, die zowel digitaal als op kantoor kunnen plaatsvinden. Een assessment zal onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of Belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Wesley Anthony Betcke

Planning minicompetitie

Aanvullende opmerking

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties