Menu

Lees voor

 

Beoordelaar Regio Zuidwest (hybride)

Aantal uur: 32-36
Regio: Zuidwest
Standplaats: Rotterdam

Kun jij onafhankelijk en met objectieve criteria beoordelen of een cliënt in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Vind jij het daarbij belangrijk dat onze cliënten zich gezien, gehoord en geholpen voelen bij het aanvragen van een indicatie?  Ben jij in staat flexibel in te spelen op continue veranderingen in de samenleving, en daarmee de uitvoering van passende zorg nu en in de toekomst je eigen te maken?  Dan verwelkomen we jou graag in een van onze teams. We zijn op zoek naar meerdere beoordelaars. Hieronder lees je alvast wat meer over beide teams en wat het werk zo leuk maakt!

De collega’s in de Regio Zuidwest kun je het best omschrijven als:

“Een enthousiaste  en nuchtere groep collega’s met een achtergrond in de zorg- of welzijnssector. We vinden een balans tussen doorpakken, zodat onze cliënt goed en snel geholpen is, en positieve aandacht voor elkaar belangrijk. We zorgen dat we het maximale uit elkaar halen en het werk daarmee met plezier en in goede balans kunnen uitvoeren. Daar zijn we in onze teams samen verantwoordelijk voor.”

En dit is waarom ze het elke dag weer leuk vinden om aan de slag te gaan:

“In een voor cliënten en familie vaak moeilijke en stressvolle tijd, doen wij ons uiterste best om voor de client tijdig duidelijkheid te geven of er toegang is tot de Wlz. Het onderzoek doen wij zorgvuldig, zodat de cliënt passende zorg krijgt binnen het juiste kader van de wet. Daarnaast vinden wij de samenwerking en communicatie met zorgaanbieders, ketenpartners en andere betrokken partijen belangrijk. Wij zetten een stapje extra als dat nodig is.”

Herken je jezelf hierin of spreekt dit je aan, kom dan bij ons werken! Het werk kan vanuit huis gedaan worden dus je woonplaats is niet relevant.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je werkt samen in een team met beoordelaars en onderzoekers. De belangrijkste werkzaamheden van het team bestaan uit triagewerkzaamheden en het tijdig behandelen van aanvragen die binnenkomen en het nemen van een besluit hierover. Het besluit wordt gebaseerd op grond van de beschikbare (medische) informatie, eventueel telefonisch of schriftelijk verkrijgen van aanvullende informatie waar nodig of het afleggen van huisbezoek bij de client. Gedurende het aanvraagtraject is er een Medisch Adviseur beschikbaar om het team daarbij te ondersteunen.

Als beoordelaar beoordeel je de binnengekomen aanvraag en je bepaalt wat nodig is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen om een onafhankelijk en overwogen besluit te nemen. Je contacten onderhoud je telefonisch, digitaal of schriftelijk met de aanvrager en andere betrokken partijen. Je houdt de aanvrager gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van de aanvraag. Op het moment dat je een besluit neemt weet je deze goed te onderbouwen en voldoet deze aan de wettelijke eisen.         

Samen met je team werk je aan de kwaliteit van de dossiers, het tijdig afhandelen van de dossiers en je bent in staat om op opbouwende wijze feedback te geven aan je collega’s, zodat de wettelijke doelen met elkaar op een professionele wijze behaald worden. Dit vraagt dus een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel en collegialiteit.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het afhandelen van aanvragen. Je kunt goed omgaan met werken onder tijdsdruk en je zorgt voor een goede kwaliteit van afhandeling. Samen met je collega’s zoek je continue naar verbeteringen om een optimaal klantproces te behouden. Je kunt duidelijk en helder communiceren, je bent analytisch, oplossingsgericht en je vindt het prettig om in een klein team samen te werken.

Functie eisen:

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over analytische vaardigheden en bent besluitvaardig;
 • Je voelt je prettig bij zowel zelfstandig- als samenwerkend in een groep die met elkaar openstaat voor individuele en groepsontwikkeling;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je beschikt over tact en kunt je inleven in de situatie van de klant;
 • Het is een pré als je beschikt over medische kennis en kennis van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving voor in eerste instantie één jaar. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.632,11 per maand (schaal 50 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur;
 • Hybride werken; stem met je team de balans tussen thuiswerken en op kantoor af;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier. Het CIZ werkt nog met de cao van 2021 en is in onderhandeling over een nieuwe cao.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de 'Solliciteren' knop onder acties rechts. Heb je nog vragen of wil je nog meer weten over de functie? Neem dan contact op met Akash of Margot. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een bericht naar Wesley. We zien je reactie, voorzien van een motivatie uiterlijk op de uiterste sollicitatiedatum graag tegemoet.

Wanneer je bij het CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Leg je de Eed of Belofte af als rijksambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Akash Ramanand, Teamcoach
Telefoonnummer: 06-10700423

Contactpersoon: Margot Lochten
Telefoonnummer: 06-14340163

Contactpersoon: Wesley Betcke, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06 – 43224056

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Wesley Anthony Betcke

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties