Menu

Lees voor

 

Beoordelaar Regio Zuidoost, werkgebied Heerlen

Aantal uur: 32-36
Regio: Zuidoost, Heerlen
Standplaats: Nijmegen

Kun jij onafhankelijk en met objectieve criteria beoordelen of een cliënt in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Vind jij het daarbij belangrijk dat onze cliënten zich gezien, gehoord en geholpen voelen bij het aanvragen van een indicatie?  Ben jij in staat flexibel in te spelen op continue veranderingen in de samenleving, en daarmee de uitvoering van passende zorg nu en in de toekomst je eigen te maken?  Dan verwelkomen we jou graag in ons team!

We zijn op zoek naar een beoordelaar (bij voorkeur) woonachtig in de regio Heerlen! In deze functie werk je grotendeels vanuit huis maar we vergaderen ook geregeld fysiek in Heerlen.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je werkt samen in een team met beoordelaars en onderzoekers. De belangrijkste werkzaamheden van het team bestaan uit triagewerkzaamheden en het tijdig behandelen van aanvragen die binnenkomen en het nemen van een besluit hierover. Het besluit wordt gebaseerd op grond van de beschikbare (medische) informatie, eventueel telefonisch of schriftelijk verkrijgen van aanvullende informatie waar nodig of het afleggen van huisbezoek bij de client. Gedurende het aanvraagtraject is er een Medisch Adviseur beschikbaar om het team daarbij te ondersteunen. 

Als beoordelaar beoordeel je de binnengekomen aanvraag en je bepaalt wat nodig is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen om een onafhankelijk en overwogen besluit te nemen. Je contacten onderhoud je telefonisch, digitaal of schriftelijk met de aanvrager en andere betrokken partijen. Je houdt de aanvrager gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van de aanvraag. Op het moment dat je een besluit neemt weet je deze goed te onderbouwen en voldoet deze aan de wettelijke eisen.           

Samen met je team werk je aan de kwaliteit van de dossiers, het tijdig afhandelen van de dossiers en je bent in staat om op opbouwende wijze feedback te geven aan je collega’s, zodat de wettelijke doelen met elkaar op een professionele wijze behaald worden. Dit vraagt dus een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel en collegialiteit. 

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het afhandelen van aanvragen. Je kunt goed omgaan met werken onder tijdsdruk en je zorgt voor een goede kwaliteit van afhandeling. Samen met je collega’s zoek je continue naar verbeteringen om een optimaal klantproces te behouden. Je kunt duidelijk en helder communiceren, je bent analytisch, oplossingsgericht en je vindt het prettig om in een klein team samen te werken. 

Functie eisen: 

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau; 
 • Je beschikt over analytische vaardigheden en bent besluitvaardig; 
 • Je voelt je prettig bij zowel zelfstandig- als samenwerkend in een groep die met elkaar openstaat voor individuele en groepsontwikkeling; 
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden; 
 • Je beschikt over tact en kunt je inleven in de situatie van de klant; 
 • Het is een pré als je beschikt over medische kennis en kennis van de Wet langdurige zorg (Wlz). 

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving voor in eerste instantie één jaar. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie. 

De arbeidsvoorwaarden zijn: 

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.632,11 per maand (schaal 50 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek. 

Verder bieden we je: 

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon; 
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur; 
 • Hybride werken; stem met je team de balans tussen thuiswerken en op kantoor af; 
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling; 
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven; 
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten; 
 • 8% eindejaarsuitkering; 
 • 8% vakantietoeslag; 
 • Collectief pensioenplan. 

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Heb je nog wat vragen over de functie of onze werkcultuur? Bel dan met Dorie Jansen of Corine Roelofsen via één van onderstaande telefoonnummers. Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met onze recruiter Wesley Betcke. We zien je reactie, voorzien van een motivatie, uiterlijk op 7 augustus 2022 graag tegemoet.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of Belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Dorie Jansen
Telefoonnummer: 06-33332641

Contactpersoon: Corine Roelofsen
Telefoonnummer: 06-38296182

Contactpersoon: Wesley Betcke 
Telefoonnummer: 06-43224056

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Wesley Anthony Betcke


Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties