Menu

Lees voor

 

Onderzoeker Amsterdam stad

Aantal uur: 32-36
Regio: Amsterdam-stad
Standplaats: Amsterdam 

Wil je passende zorg voor nu en in de toekomst organiseren voor onze klanten? Wil je zorgvuldig beoordelen wie recht heeft op zorg uit de Wlz? Doe jij dit wel volgens de regels, maar vooral met aandacht voor de mens? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ.

Voor ons team in het werkgebied Amsterdam-stad zoeken we bevlogen onderzoekers met een hart voor de sociale geneeskunde.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als Onderzoeker onderzoek je de wereld achter de aanvraag van de klant. Je besluit of aanvragen voldoen aan de wettelijke eisen en je weet jouw besluit te onderbouwen. Door het verrichten van huisbezoeken onderzoek je de wereld achter de aanvraag van de klant zodat je een afgewogen analyse en beoordeling kan doen. Je werkt nauw samen met een medisch adviseur en een beoordelaar aan zorgvuldige en begrijpelijke besluiten binnen de wettelijke termijn. In deze rol heb je contact met allerlei externe instanties en vertegenwoordig je het CIZ naar buiten toe. Je houdt de aanvrager gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van de aanvraag.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en samen met je collega’s te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je kunt duidelijk en helder communiceren en je bent analytisch en oplossingsgericht. Daarnaast vind je het leuk om deel uit te maken van een team. 

En verder:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je beschikt over tact en kunt je inleven in de situatie van de klant;
 • Kennis en ervaring binnen de gezondheidszorg en/of welzijnssector is een pré, evenals bekendheid met het CIZ
 • Bij voorkeur kennis van/ ervaring met zowel VV, VG als WZD;
 • Je werkt veelal vanuit huis en bent regelmatig op huisbezoek bij de cliënt;
 • Je bent bereid om 1 à 2 dagen in de week naar jouw standplaats te gaan voor overleg;
 • Je bent bereid om vrijdag als vaste werkdag te hebben;
 • Je beschikt over een rijbewijs en over eigen vervoer;
 • Je bent woonachtig in Amsterdam of de directe omgeving.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.077,13 bruto per maand (schaal 55 cao CIZ 2020-2021) op basis van een 36-urige werkweek.

 • Een goede werk-privébalans;
 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en/of mobiele telefoon;
 • Een collectief pensioenplan;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 8% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Ineke de Wilde. We zien je reactie, voorzien van een motivatie uiterlijk op de uiterste sollicitatiedatum graag tegemoet. Deze vacature staat gelijktijdig intern bij het CIZ als extern uit. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Verwachte startdatum is 1 december of eerder.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Ineke de Wilde, Teamcoach NW                                                                                                                                                                   Telefoon: 06-3416 1081

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Vanessa van der Vlies

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

 

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

 

 

Acties