Menu

Lees voor


Juridisch Medewerker Gezondheidszorg

Aantal uur: 32 – 36
Standplaats: Amsterdam


Heb jij interesse in wet- en regelgeving in het sociale domein? En zet je graag je tanden in medisch inhoudelijke bezwaardossiers binnen de gezondheidszorg? Ben je iemand die kennis heeft van ziektebeelden zoals bijvoorbeeld ggz en somatische aandoeningen. Ben jij proactief, ondernemend en collegiaal en heb je ook medische kennis?

Dan zoeken wij jou voor het versterken van ons team Bezwaar en Beroep!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij bezwaarzaken om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als Juridisch Medewerker handel je op adequate en deskundige wijze bezwaarprocedures af en bied je ondersteuning aan je collega's. Je bent werkzaam binnen ons landelijke team Bezwaar & Beroep.

Je doet medisch inhoudelijk onderzoek, zodat er een duidelijk en compleet beeld van de casus ontstaat. Hierbij zorg je ervoor dat de klant in de gelegenheid is gesteld om het bezwaar toe te lichten. Je zorgt vervolgens voor een inhoudelijke heroverweging. Je beoordeelt het bezwaar en weet dit goed te onderbouwen. Je geeft een goed en duidelijk gemotiveerd besluit af. Alles valt of staat met jouw gedegen dossieronderzoek!

Je werkt samen in een landelijk multidisciplinair team met juristen, juridisch medewerkers en medisch adviseurs.

In deze rol heb je contact met externe instanties en vertegenwoordig je het CIZ vanuit je eigen specialisme. Je houdt de bezwaarmaker gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van het bezwaar.

Wie ben je?

Je werkt graag zelfstandig, levert kwaliteit en vindt het leuk om met je collega's te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je bent niet bang om een andere mening dan de groep te hebben en een voortrekkersrol te vervullen. Je kunt duidelijk en helder communiceren en bent in staat om je taal aan te passen aan je gesprekspartner. Je bent analytisch, besluitvaardig en oplossingsgericht. Daarnaast vind je het leuk om landelijk samen te werken met je collega's in andere regio's. Je bent flexibel en weet je weg te vinden in een werkomgeving die volop in beweging is. Het is een pré indien je kennis hebt van de sociale kaart, van ontwikkelingen binnen en buiten CIZ en de werkprocessen van het CIZ. Ook kennis van de gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld ggz, verstandelijke beperkingen enz en/of de belangrijkste partijen daarbinnen heeft een voorkeur.

Je hebt:

 • Een hbo-diploma, zoals bijvoorbeeld: SPH, MWD, Fysiotherapie, Verpleegkunde;
 • Kennis en ervaring binnen de gezondheidszorg en/of welzijnssector is een pré;
 • Affiniteit met wetgeving en/of juridische kaders is een pré;
 • Kennis van het vakgebied, relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures.

Je bent flexibel in het reizen naar jouw standplaats en/of Utrecht. Verder beschik je over een rijbewijs en over eigen vervoer.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan voor 32 tot 36 uur per week. In 1e instantie voor de duur van 1 jaar. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Wij helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling en ambitie.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.958,38 bruto per maand (schaal 55, cao CIZ 2020-2021) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we je:

 • Een goede werk-privébalans;
 • Goede werkplekvoorzieningen waaronder een surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Een collectief pensioenplan;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • 8% vakantietoeslag en 7,5% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met de onderstaande contactpersoon. Wij zien je reactie, voorzien van een motivatie voor de sluitingsdatum tegemoet. 

De gesprekken zijn gepland op donderdag 5 maart.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • een screening maakt onderdeel uit van de procedure;
 • dien je de Eed en Belofte af te leggen als rijksambtenaar van de overheid;
 • is het mogelijk dat we je vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces.

Contactpersoon: Ans Daalhuizen (Teamcoach Bezwaar en Beroep)
Telefoonnummer: 06 - 38 16 46 56


Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.


Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.