Menu

Lees voor

 

Juridisch Medewerker Bezwaar en Beroep

Aantal uur: 28-36
Regio: Landelijk
Standplaats: Amsterdam/Utrecht

Heb je interesse in wet- en regelgeving in het sociale domein? Zet je graag je tanden in medisch inhoudelijke bezwaardossiers binnen de gezondheidszorg? Ben je iemand die kennis heeft van ziektebeelden zoals bijvoorbeeld GGZ en somatische aandoeningen. Ben jij proactief, ondernemend en collegiaal en heb je ook medische affiniteit? Dan is het team Bezwaar en Beroep op zoek naar jou!

Let op: regio Amsterdam zit te springen om versterking binnen Team B&B, maar als je in een andere regio woont nodigen we je van harte uit om te reageren.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als Juridisch Medewerker handel je op adequate en deskundige wijze bezwaarprocedures af en bied je ondersteuning aan je collega’s. Je doet medisch inhoudelijk onderzoek zodat er een duidelijk en compleet beeld van de casus ontstaat. Hierbij zorg je ervoor dat de klant in de gelegenheid is gesteld om het bezwaar toe te lichten. Je zorgt vervolgens voor een inhoudelijke heroverweging. Je beoordeelt het bezwaar en weet dit goed te onderbouwen. Je geeft een goed en duidelijk gemotiveerd besluit af.

Je werkt samen in een landelijk multidisciplinair team met juristen, juridisch medewerkers en medisch adviseurs. In deze rol heb je contact met allerlei externe instanties, zoals advocaten, gemeenten en zorgaanbieders. Je vertegenwoordigt het CIZ vanuit je eigen specialisme en houdt de bezwaarmaker gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voorgang van het bezwaar.

Wie ben je?

Je werkt graag zelfstandig, levert kwaliteit en vindt het leuk om met je collega’s te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je bent niet bang om een andere mening dan de groep te hebben en een voortrekkersrol te vervullen. Je kunt duidelijk en helder communiceren en je bent in staat om je taal aan te passen aan je gesprekspartner. Je bent analytisch, besluitvaardig en oplossingsgericht. Daarnaast vind je het leuk om landelijk samen te werken met je collega’s in andere regio’s. Je bent flexibel en je weet je weg te vinden in een werkomgeving die volop in beweging is. Het is een pré indien je kennis hebt van de sociale kaart, van ontwikkelingen binnen en buiten CIZ en de werkprocessen van het CIZ. Ook kennis van de gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld de GGZ, verstandelijke beperkingen enz. en/of de partijen daarbinnen heeft de voorkeur.

Samengevat:

 • Je hebt een hbo diploma;
 • Kennis en ervaring met GGZ en/of Jeugdzorg is een pré;
 • Kennis van het vakgebied, relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures;
 • Je kan goed omgaan met weerstand en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent flexibel in het reizen naar je standplaats en/of Utrecht. Je beschikt over een rijbewijs en over eigen vervoer;
 • Je bent een teamspeler die makkelijk communiceert en open staat voor verandering.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan voor 32 tot 36 uur per week. 28 uur is bespreekbaar maar tijdens je inwerkperiode wordt er van je verwacht dat je minimaal 32 uur beschikbaar bent. Je wordt goed en zorgvuldig ingewerkt door een ervaren collega.    Kortom, een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4077,13 bruto per maand (schaal 55 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Collectief pensioenplan;
 • Goede work-life-balance, flexibele werktijden;
 • Hybride werken;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Persoonlijk ontwikkelbudget;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via de Solliciteren knop onder ‘acties’. Als je meer wilt weten over de inhoud van de functie, dan kan je contact opnemen met Ans Daalhuizen, Teamcoach Bezwaar en Beroep. Voor de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Vanessa van der Vlies, Corporate Recruiter. We zien je reactie, voorzien van een motivatie uiterlijk op 19 september 2021 graag tegemoet. 

Indien je bij ons aan het werk gaat, zullen we je vragen om een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. 

De Eed of belofte wordt afgelegd als ambtenaar van de overheid. Het is mogelijk dat we vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces.

Wanneer je start als juridisch adviseur willen wij zeker weten of je beschikt over geverifieerde startkwalificaties. Een screening maakt deel uit van de procedure.

De eerste kennismaking verloopt digitaal, mocht dit gesprek positief verlopen dan volgt een tweede gesprek in de week van 27 september op kantoor.

Ans Daalhuizen (Teamcoach Bezwaar&Beroep)
Telefoonnummer: 06-38164656

Vanessa van der Vlies (Corporate Recruiter)                                                                                                                                                                      Telefoonnummer: 06-3434 9436

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Bron: Vanessa van der Vlies

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

 

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

 

 

Acties