Menu

Lees voor


Parttime/Fulltime Beoordelaar Regio Noordoost – omgeving Friesland (hybride)

Aantal uur: 28-36
Regio: Noordoost
Standplaats: Zwolle

Kun jij onafhankelijk en met objectieve criteria beoordelen of een cliënt in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Vind jij het daarbij belangrijk dat onze cliënten zich gezien, gehoord en geholpen voelen bij het aanvragen van een indicatie?  Ben jij in staat flexibel in te spelen op continue veranderingen in de samenleving, en daarmee de uitvoering van passende zorg nu en in de toekomst jou eigen te maken? Dan verwelkomen we jou graag in ons team. Hieronder lees je alvast wat meer over het team en wat het werk zo leuk maakt!

De collega’s uit het team in de Regio Noordoost omschrijven zichzelf als:

“Een gezellige, gemotiveerde en enthousiaste groep collega’s met een achtergrond in de zorg- of welzijnssector. We vinden een balans tussen hard werken en ruimte voor humor belangrijk. We dagen elkaar uit om onze doelstellingen te behalen. We zorgen dat we het maximale uit elkaar halen en het werk daarmee met plezier en in goede balans kunnen uitvoeren. Als collega’s kunnen we altijd bij elkaar terecht. ”  

En dit is waarom ze het elke dag weer leuk vinden om aan de slag te gaan:

“In een voor cliënten en familie vaak moeilijke en stressvolle tijd, doen wij ons uiterste best om de client tijdig duidelijkheid te geven of er toegang is tot de Wlz. Het onderzoek doen wij zorgvuldig, zodat de cliënt passende zorg krijgt binnen het juiste kader van de wet. Daarnaast vinden wij de samenwerking en communicatie met zorgaanbieders, ketenpartners en andere betrokken partijen belangrijk. Wij zetten een stapje extra als dat nodig is.”

Herken je jezelf hierin of spreekt dit je aan, kom dan bij ons werken! Het werk kan vanuit huis gedaan worden dus je woonplaats is niet relevant.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je werkt samen in een team met beoordelaars en onderzoekers. De belangrijkste werkzaamheden van het team bestaan uit triagewerkzaamheden en het tijdig behandelen van aanvragen die binnenkomen en het nemen van een besluit hierover. Het besluit wordt gebaseerd op grond van de beschikbare (medische) informatie en verdere contacten met de client, zijn vertegenwoordiger en/of zorgverlener.  Gedurende het aanvraagtraject is een Medisch Adviseur beschikbaar om het team daarbij te ondersteunen.

Als beoordelaar beoordeel je de binnengekomen aanvraag en je bepaalt wat nodig is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en een onafhankelijk en overwogen besluit te nemen. Je contacten onderhoudt je telefonisch, digitaal of schriftelijk met de aanvrager en andere betrokken partijen. Je houdt de aanvrager gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van de aanvraag. Op het moment dat je een beluit neemt weet je deze goed te onderbouwen en voldoet deze aan de wettelijke eisen.           

Samen met je team werk je aan de kwaliteit van de dossiers. Je zorgt voor tijdige afhandeling van de dossiers en je bent in staat om op opbouwende wijze feedback te geven aan je collega’s. Dit vraagt dus een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel en collegialiteit.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het afhandelen van aanvragen. Je kunt goed omgaan met werken onder tijdsdruk en je zorgt voor een goede kwaliteit van afhandeling. Samen met je collega’s zoek je continue naar verbeteringen om een optimaal klantproces te behouden. Je kunt duidelijk en helder communiceren, je bent analytisch, oplossingsgericht en je vindt het prettig om in een klein team samen te werken.

Functie eisen:

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over analytische vaardigheden en bent besluitvaardig;
 • Je kan goed zelfstandig werken en staat tevens open voor samenwerking en teamontwikkeling;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je beschikt over tact en kunt je inleven in de situatie van de klant;
 • Het is een pré wanneer je beschikt over medische kennis en kennis van de Wet langdurige zorg (Wlz);
 • Het is een pré wanneer je ervaring hebt in de GGZ.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving voor in eerste instantie 1 jaar. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie.

De arbeidsvoorwaarden zijn:
Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.632,11 per maand (schaal 50 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek;

Verder bieden we je:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Goede werk-privé balans: flexibele werktijden en hybride werken;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000, - (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor een opleiding, extra verlof of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van € 625,- netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier. Het CIZ werkt nog met de cao van 2021 en is in onderhandeling over een nieuwe cao.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Heb je nog wat vragen over de functie of onze werkcultuur? Bel dan met Marsha Bolte (Teamcoach) of Annelies van Dijk (Beoordelaar) op onderstaande telefoonnummers. Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met onze recruiter Wesley Betcke. We zien je reactie, voorzien van een motivatie, uiterlijk op 25 september 2022 tegemoet!

Het sollicitatieproces bestaat meestal uit 1 a 2 gesprekken, die zowel digitaal als op kantoor kunnen plaatsvinden.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of Belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Marsha Bolte, Teamcoach
Telefoonnummer: 06 4322 4073 (ma t/m do)

Contactpersoon: Annelies van Dijk, Beoordelaar
Telefoonnummer: 06 3829 4150 (ma, di en do)

Contactpersoon: Wesley Betcke, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06 4322 4056

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Wesley Anthony Betcke


Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties