Menu

Lees voor


Onderzoeker Regio Oost, werkgebied Leeuwarden (hybride)

Aantal uur: 32-36
Regio: Oost
Standplaats: Zwolle

Heb jij interesse in wet- en regelgeving in het sociale domein? Heb je oog en oor voor de politieke- en maatschappelijke effecten van de nieuwe Wet Zorg en dwang en zin om als juridisch adviseur deel uit te maken van het team Wzd? Hieronder lees je alvast wat meer over het team en wat het werk zo leuk maakt!

De collega’s uit het team in de Regio Noordoost omschrijven zichzelf als:

'Een gezellige, gemotiveerde en enthousiaste groep collega’s met een achtergrond in de zorg- of welzijnssector. We vinden een balans tussen hard werken en ruimte voor humor belangrijk. We dagen elkaar uit om onze doelstellingen te behalen. We zorgen dat we het maximale uit elkaar halen en het werk daarmee met plezier en in goede balans kunnen uitvoeren. Als collega’s kunnen we altijd bij elkaar terecht.'

En dit is waarom ze het elke dag weer leuk vinden om aan de slag te gaan:
'In een voor cliënten en familie vaak moeilijke en stressvolle tijd, doen wij ons uiterste best om de client tijdig duidelijkheid te geven of er toegang is tot de Wlz. Het onderzoek doen wij zorgvuldig, zodat de cliënt passende zorg krijgt binnen het juiste kader van de wet. Daarnaast vinden wij de samenwerking en communicatie met zorgaanbieders, ketenpartners en andere betrokken partijen belangrijk. Wij zetten een stapje extra als dat nodig is.'

Herken je jezelf hierin of spreekt dit je aan, kom dan bij ons werken!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je werkt samen in een team met beoordelaars en onderzoekers. De belangrijkste werkzaamheden van het team bestaan uit triagewerkzaamheden, het tijdig behandelen van binnengekomen aanvragen en het nemen van een besluit hierover. Het besluit wordt gebaseerd op grond van de beschikbare (medische) informatie, eventueel aangevuld met een telefonisch contact en waar nodig het afleggen van een huisbezoek bij de client. Gedurende het aanvraagtraject is er een Medisch Adviseur beschikbaar om het team daarbij te ondersteunen.

Als onderzoeker kijk je naar de zorgbehoefte achter de aanvraag van de klant. Je besluit of aanvragen voldoen aan de wettelijke eisen en je weet een besluit goed te onderbouwen. In deze rol heb je contact met allerlei externe instanties en vertegenwoordig je het CIZ naar buiten toe. Je houdt de aanvrager gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van de aanvraag

Samen met je team werk je aan de kwaliteit van de dossiers, het tijdig afhandelen van de dossiers en je bent in staat om op opbouwende wijze feedback te geven aan je collega’s, zodat de wettelijke doelen met elkaar op een professionele wijze behaald kunnen worden. Dit vraagt een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel en collegialiteit.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het contact met onze cliënten en het afhandelen van aanvragen. Je kunt goed omgaan met werken onder tijdsdruk. Je zorgt voor een goede kwaliteit van afhandeling en samen met je collega’s zoek je continue naar verbeteringen om een optimaal klantproces te behouden. Je kunt duidelijk en helder communiceren, je bent analytisch, oplossingsgericht en je vindt het prettig om in een klein team samen te werken. 

Functie eisen: 

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau; 
 • Je bent zelfstandig en opereert het liefst in teamverband; 
 • Je beschikt over analytische vaardigheden en bent besluitvaardig; 
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden; 
 • Je beschikt over tact en kunt je inleven in de situatie van de klant; 
 • Je bent proactief en klantgericht en neemt graag verantwoordelijkheid; 
 • Kennis en ervaring binnen de gezondheidszorg en/of welzijnssector is een pré; 
 • Je werkt veelal vanuit huis en bent regelmatig op huisbezoek bij de cliënt; 
 • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur over eigen vervoer; 
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Leeuwarden. 

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving voor in eerste instantie 1 jaar. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie. 

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.325,42 per maand (schaal 55 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek; 
 
Verder bieden we je: 

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon; 
 • Goede werk-privé balans: flexibele werktijden en hybride werken; 
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling; 
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000, - (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is?te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven; 
 • Een thuiswerkbudget van € 625,- netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten; 
 • 8% eindejaarsuitkering; 
 • 8% vakantietoeslag; 
 • Collectief pensioenplan. 

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Heb je nog wat vragen over de functie of onze werkcultuur? Bel dan met Maaike (Teamcoach). Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met onze Recruiter Wesley Betcke. We zien je reactie, voorzien van een motivatie, uiterlijk op 11 december 2022 tegemoet!

Indien je bij CIZ aan het werk gaat

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Maakt een screening onderdeel uit van de procedure;
 • Dien je de Eed of Belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon: Maaike Kreeft, Teamcoach (werkdagen ma/di/woe/donderdag)
Telefoonnummer: 06 4358 0722

Contactpersoon: Wesley Betcke, Corporate Recruiter
Telefoonnummer: 06 4322 4056

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Let op

Je kan het beste solliciteren via een laptop of vaste computer met besturingssysteem Edge, FireFox, Chrome.
Gebruik je een Apple device, zorg dan dat je het sollicitatieformulier invult via solliciterenbijciz.nl.
Lukt dit niet? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@ciz.nl.

Bron: Wesley Anthony Betcke


Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

Acties