Menu

Lees voor

Coachend leidinggevende (Teamcoach)

Aantal uur: 32-36                                                                                                                                                                                Standplaats: Zwolle 

Geniet je ervan om samen met teams de scherpte op te zoeken in de balans tussen (door)ontwikkelen en concrete resultaten behalen? Vind je het leuk om medewerkers verder te helpen in hun professionele ontwikkeling? Maak jij je graag hard voor een goede en veilige leeromgeving waarin je successen samen viert én je elkaar aanspreekt op verantwoordelijkheden? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ. Wij houden ons bezig met “Passende zorg voor nu en in de toekomst”.

Wij zoeken een bevlogen, resultaatgerichte Teamcoach met een passie voor teamontwikkeling. 

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven. . En zo kijken we ook naar onze eigen medewerkers. Wij zijn een lerende organisatie met aandacht voor vakmanschap en continue verbeteren.

Wat ga je doen?

Je bent integraal verantwoordelijk voor de operationele uitvoering èn resultaten van meerdere operationeel zelfstandige teams (OZT’s). Je brengt teams en individuele medewerkers daarbij steeds verder in hun zelfstandigheid en eigenaarschap bij het behalen van de organisatie- en teamdoelstellingen.  

Je bevordert de samenwerking in en tussen teams, doorziet groepsprocessen en bent in staat je rol daarop aan te passen. Coachen en situationeel leiderschap tonen is daarbij een wezenlijk onderdeel van je aanpak. Je bent goed in staat gedrag in en met het team bespreekbaar te maken en de juiste interventies te doen. Je streeft er naar de teams zo ver te brengen dat zij daartoe zelf in staat zijn. Daarnaast ben je in staat het leren te bevorderen, zowel individueel als groepsgewijs.

Je staat achter de missie en visie van de organisatie en bent in staat deze inspirerend over te brengen en te verbinden aan de te behalen resultaten . Daarbij geef je de teams duidelijkheid over het gewenste resultaat, de regelruimte en de kaders. Je helpt de teams inzicht  te krijgen in mogelijkheden die leiden tot verbetering.

Als teamcoach werk je in een regionaal management team (RMT) nauw samen met vier collega teamcoaches. Gezamenlijk draag je verantwoordelijkheid de doelstellingen voor de regio duurzaam en bestendig te behalen. Vanuit deze rol draag je ook bij aan het relatiebeheer in de regio.

Daarnaast maak je deel uit van het landelijk managementteam en werk je vanuit een aandachtsgebied (een portefeuille) aan de ontwikkeling van tactisch beleid voor de landelijke organisatie en de doorvertaling daarvan naar de regio.

Wie ben je?

Je bent een teamspeler en hebt ervaring met de ontwikkeling van teams waarbij je de verschillende leiderschapsstijlen weet toe te passen. Je hebt een energieke en toegankelijke persoonlijkheid en bent organisatie-sensitief. Je vindt het prettig binnen een R(egionaal) MT te werken en hebt geen moeite met het geven en ontvangen van feedback om zo als RMT steeds te blijven ontwikkelen en groeien. In ons RMT dagen we elkaar uit de verbetering te zoeken. We zoeken iemand die daar vanuit openheid en gelijkheid, met een gezonde dosis humor aan bij wil dragen.

Samengevat:

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau met een aantal jaar relevante (coachend) leidinggevende ervaring; 
 • Je hebt een energieke en toegankelijke persoonlijkheid;
 • Je bent gericht op teamontwikkeling en ziet ontwikkeling als een proces;
 • Je bent resultaatgericht, gestructureerd, ondernemend en besluitvaardig; 
 • Je werkt graag met teams maar bent ook graag betrokken bij het ontwikkelen en vertalen van tactisch landelijk       beleid;
 • Ervaring als teamcoach in een lerende, veranderende omgeving is een pré;
 • Ervaring binnen een uitvoerings- of zorgorganisatie is een pré. 

Affiniteit met en/of ervaring in methodieken rondom Agile werken is een pré (SAFe, Kanban, Lean, Scrum)

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.512,35 bruto per maand (schaal 60 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

 • Collectief pensioenplan via ABP;
 • Goede werk-privé balans;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Persoonlijk ontwikkelbudget;
 • 8% vakantietoeslag en 8% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. We zien je reactie, voorzien van een heldere motivatie uiterlijk op de uiterste sollicitatiedatum graag tegemoet. Je kan deze richten aan dhr. Alfred Rave, de regiomanager van onze regio Noordoost. Als je toch eerst meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen via onze management ondersteuner, Marijke Wielick. Zij zorgt dat één van de teamcoaches uit de regio dan contact met je opneemt.

Het selectieproces zal bestaan uit drie gesprekken, via Teams waarin je kennismaakt met een aantal collega Teamcoaches, je direct leidinggevende en een aantal medewerkers uit de teams. Afsluitend vindt er een arbeidsvoorwaarden gesprek plaats met onze HR Business Partner.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste. Een screening maakt onderdeel uit van de procedure voor de geldigheid van je diploma’s en CV, je dient de Eed of belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid en het is mogelijk dat we je vragen om een assessment te doen als onderdeel van het selectieproces.

Contactpersoon: Marijke Wielick, Management Ondersteuner
Telefoonnummer: 06-1819 7841

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.