Menu

Functieprofiel Teamcoach

Minimaal 32 uur per week

Standplaats: Utrecht, Landelijk team Bezwaar en Beroep 

Wij zoeken een enthousiaste en proactieve Teamcoach voor het landelijk team Bezwaar en Beroep die graag het verschil wil maken!

Vind je het leuk om collega’s verder te helpen in hun ontwikkeling? Geniet je ervan om samen met je team de scherpte op te zoeken in de balans tussen ontwikkelen en presteren? Maak je je graag hard voor een goede en veilige leeromgeving waarin je elkaar aanspreekt én successen samen viert? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ. 

Wij houden ons bezig met “Passende zorg voor nu en in de toekomst”.

Wat ga je doen?

Als teamcoach van het team Bezwaar en Beroep maak je onderdeel uit van het landelijk managementteam, waar je samenwerkt vanuit de landelijke lijn en deze vertaalt in werkwijzen en doelstellingen voor je eigen team. Je kunt de missie en visie van de organisatie uitleggen en verbinden aan de te behalen resultaten in termen van kwaliteit en kwantiteit. Daarbij geef je duidelijkheid over het gewenste resultaat, de regelruimte en de kaders. 

Je gaat het landelijke team Bezwaar en Beroep begeleiden en coachen naar meer verantwoordelijkheid in het zelfstandig uitvoeren van de werkzaamheden en het behalen van de resultaten. Je vindt het leuk om collega’s verder te helpen in hun ontwikkeling. Samen met het team zoek je de scherpte op om een balans te vinden tussen ontwikkelen en presteren, hierin neem je jouw verantwoordelijkheid. 

Je bevordert de ontwikkeling van het team en zet de juiste interventies in. Daarnaast ben je in staat de samenwerking en het leren te bevorderen. Je doorziet groepsprocessen, maakt deze bespreekbaar en intervenieert daarop. Je bent goed in staat ongewenst gedrag in en met het team bespreekbaar te maken en kunt conflicten hanteren. Je streeft er naar het team zo ver te brengen dat zij daar zelf toe in staat zijn.

Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Utrecht, maar bent regelmatig bij je medewerkers in de regio’s Zwolle, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam. Dit maakt dat je flexibel en reisbereid dient te zijn. 

Met de landelijke collega teamcoaches zoek je nauwe contacten en samenwerking. Regelmatig neem je deel aan tijdelijke projecten en/of projectgroepen vanuit je expertise of interesse. 

Bezwaar- en beroepszaken worden behandeld door het landelijke team Bezwaar en Beroep. Binnen dit team zijn juridisch medewerkers, juristen en artsen werkzaam. De medewerkers werken vanuit de 4 regiokantoren en ontmoeten elkaar regelmatig op het hoofdkantoor in Utrecht.

Wie ben je?


•Je hebt HBO werk- en denkniveau met relevante leidinggevende ervaring.

•Je bent in staat om verschillende leiderschapsstijlen toe te passen.

•Je bent een energieke en toegankelijke persoonlijkheid.

•Je vindt het prettig om met een operationeel zelfstandig team te werken en hebt er geen moeite mee om je kwetsbaar op te stellen.

•In ons team dagen we elkaar uit continu de verbetering te zoeken. Kennis en ervaring met LEAN en dagstarts is een pré. 

•De rol van teamcoach is volop in ontwikkeling. Je hebt er zin in deze rol verder uit te bouwen en te professionaliseren.

Wat bieden we?

Wij bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Wij helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget.

De functie is voor minimaal 32 uur per week. Er is flexibiliteit in hoe en waar je de uren per week inzet waarbij het resultaat voorop staat. De functie is ingeschaald in schaal 60, cao CIZ, met een maximum van € 4.380,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.  Daarnaast bieden we je prima secondaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede work-life balans, collectief pensioenplan en 7% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met onderstaande contactpersoon.

Sollicitatieprocedure

In de procedure voor deze functie worden in de week van 20 mei 2019 op basis van briefselectie de kandidaten geselecteerd welke worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek vindt op vrijdag 24 mei plaats met een regiomanager en een teamcoach en aansluitend een gesprek met  medewerkers uit het team. Daarna volgt eventueel het arbeidsvoorwaardengesprek. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure. Dit willen we inzetten om samen inzicht te krijgen in het ontwikkeltraject dat bij jou past. Ook een referentieonderzoek kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Indien je bij ons aan het werk gaat, zullen we je vragen om een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) te overleggen

Contactpersoon: Cécile Andriessen (regiomanager) 

Telefoonnummer: 0610556970Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt circa 750 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.