Menu

Lees voor

Parttime/Fulltime Medisch Adviseur - (Basis)arts, Amsterdam (hybride)

Aantal uur: 28-36
Standplaats: Amsterdam of Rotterdam

Ben je op zoek naar een brede en inhoudelijke functie in de gezondheidszorg met een evenwichtige balans tussen werk en privé? Ben je een (basis)arts met interesse in de sociale geneeskunde en toe aan een nieuwe stap in je medische carrière? Wil je kennis opdoen over wet- en regelgeving in het sociale domein? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ. Lees hier waarom onze Medisch Adviseurs hebben gekozen voor het CIZ.

Wij zoeken een bevlogen, ervaren arts met interesse in de sociale geneeskunde voor onze regio’s Noordwest (standplaats Amsterdam) en Zuidwest (standplaats Rotterdam). De teams spreken 1x in de twee weken af op de standplaats, dus ook kandidaten die in andere provincies wonen nodigen we van harte uit om te solliciteren. Eerst weten of de functie bij je past? Kom eens koffie drinken of een ochtend meelopen!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Waarom zoeken we nieuwe medisch adviseurs?
Afgelopen jaar hebben de medisch adviseurs geïnvesteerd in o.a. het opzetten van een expertiseteam. Ook voor de komende jaren staan er diverse kwaliteitsverbeteringen op de agenda, zodat we onze klanten nog beter kunnen helpen. Hiernaast is onze organisatie continu in ontwikkeling. Om dit goed vorm te kunnen geven is er (blijvende) uitbreiding van de capaciteit nodig.

Hoe ziet jouw rol eruit?
Als medisch adviseur onderzoek je individuele aanvragen en adviseer je in het kader van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Je houdt je het ene moment bezig met een medisch inhoudelijk vraagstuk en het andere moment neem je deel aan bijvoorbeeld teamvergaderingen, casuïstiek onderwijs of ondersteun je in relatiebeheer. Je verzamelt, analyseert en onderzoekt relevante dossierinformatie en bent daarbij in contact met huisartsen,  psychologen, artsen verstandelijk gehandicapten, specialisten in het ziekenhuis, specialisten ouderengeneeskunde, directe collega’s en andere partijen uit het werkveld. De uitkomst hiervan vertaalt zich in een weloverwogen advies ter ondersteuning van de beoordeling. Je bent onderdeel van een team van medisch adviseurs en gekoppeld aan een team van onderzoekers of beoordelaars. Samen bevorder je kennis en kwaliteit en signaleer je verbeteringen.

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde (BIG geregistreerd) en interesse met sociale geneeskunde;
 • Je hebt al ruimere werkervaring opgedaan als arts;
 • Je bent besluitvaardig;
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig;
 • Je bent een teamspeler die makkelijk communiceert en open staat voor verandering;
 • Je onderschrijft de kernwaarden van het CIZ: professioneel, proactief en klantgericht;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en hebt een brede inhoudelijke interesse in de gezondheidszorg in al zijn facetten.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget. We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar, met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.804,07 bruto per maand (schaal 65 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek;

Verder bieden we:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur;
 • Hybride werken; één keer in de twee weken wordt je verwacht op kantoor. Meer mag altijd, maar de meeste medisch adviseurs werken vanuit huis;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie dan kun je contact opnemen met een van de onderstaande contactpersonen. 

We zien je sollicitatie graag tegemoet. Wij gaan proactief in gesprek met geschikte kandidaten. Als je je herkent in het profiel, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen of direct te solliciteren. Ook als je pas in 2023 van baan zou willen wisselen gaan we graag alvast met je in gesprek!

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure; 
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid;

Contactpersoon :  Sabine de Kort, Teamcoach 
Telefoonnummer: 06-1014 1418

Contactpersoon:  Nienke Huizenga, Medisch Adviseur
Telefoonnummer: 06-38296187

Contactpersoon:  Ilse Wolterink, Medisch Adviseur
Telefoonnummer: 06-14602847

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acties