Menu

Lees voor

Medisch Adviseur / Arts Regio Zuidwest Nederland (Rotterdam)

Regio: Zuidwest Nederland
Standplaats: Rotterdam

Ben je een (basis)arts met interesse in de sociale geneeskunde? Wil je kennis opdoen over wet- en regelgeving in het sociale domein? En ben je op zoek naar een brede en inhoudelijke functie in de gezondheidszorg? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ.

Wij zoeken bevlogen artsen met een hart voor de sociale geneeskunde.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur onderzoek je individuele aanvragen en adviseer je in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz). Je houdt je het ene moment bezig met een medisch inhoudelijk vraagstuk en het andere moment neem je deel aan bijvoorbeeld teamvergaderingen, casuïstiek onderwijs of ondersteun je in relatiebeheer. Je verzamelt, analyseert en onderzoekt relevante dossierinformatie en bent daarbij in contact met huisartsen,  psychologen, artsen verstandelijk gehandicapten, specialisten in het ziekenhuis, specialisten ouderengeneeskunde, directe collega’s en andere partijen uit het werkveld. De uitkomst hiervan vertaalt zich in een weloverwogen advies ter ondersteuning van de beoordeling. Je bent onderdeel van een team van medisch adviseurs en gekoppeld aan een team van onderzoekers of beoordelaars. Samen bevorder je kennis en kwaliteit en signaleer je verbeteringen.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde opleiding geneeskunde (BIG geregistreerd) en affiniteit met sociale geneeskunde;
 • Je hebt voor ons relevante werkervaring;
 • Je bent een teamspeler die makkelijk communiceert en open staat voor verandering;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en hebt een brede inhoudelijke interesse in de gezondheidszorg in al zijn facetten.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving, voor in eerste instantie 1 jaar. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling en ambitie.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.311.54 bruto per maand (schaal 65 cao CIZ 2020-2021) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we:

 • Een goede werk-privébalans, flexibele werktijden en geen weekend- en nachtdiensten;
 • Mogelijkheid om 1 of meerdere dagen thuis te werken;
 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en/of mobiele telefoon;
 • Een collectief pensioenplan;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • 8% vakantietoeslag en 7,5% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren knop onder acties. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met onderstaand contactpersonen.  Wanneer je start als medisch adviseur willen wij zeker weten of je beschikt over geverifieerde startkwalificaties.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure; 
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als rijksambtenaar van de overheid.

Inhoudelijk contactpersoon: Hester Tweed (Teamcoach)
Telefoonnummer: 06 - 38 29 41 96


Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.