Menu

Lees voor

Medisch Adviseur- ervaren (basis)arts regio Noordwest, parttime/fulltime (hybride)

Aantal uur: 28-36
Regio: Noordwest
Standplaats: Amsterdam

Ben je een (basis)arts met interesse in de sociale geneeskunde en toe aan de volgende stap in je medische carrière? Wil je kennis opdoen over wet- en regelgeving in het sociale domein? En ben je op zoek naar een brede en inhoudelijke functie in de gezondheidszorg met een evenwichtige balans tussen werk en privé? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ.

Wij zoeken (naar verwachting) meerdere bevlogen, ervaren artsen met interesse in de sociale geneeskunde voor onze regio Noordwest! In deze functie werk je vooral vanuit huis en spreek je eens in de twee weken af met de teams op het kantoor in Amsterdam. Daarom is deze functie ook goed in te vullen door iemand die verder weg woont van de standplaats. Uiteraard staat het je vrij om vaker op het kantoor in Amsterdam te werken.

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur onderzoek je individuele aanvragen en adviseer je in het kader van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Je houdt je het ene moment bezig met een medisch inhoudelijk vraagstuk en het andere moment neem je deel aan bijvoorbeeld teamvergaderingen, casuïstiek onderwijs of ondersteun je in relatiebeheer. Je verzamelt, analyseert en onderzoekt relevante dossierinformatie en bent daarbij in contact met huisartsen,  psychologen, artsen verstandelijk gehandicapten, specialisten in het ziekenhuis, specialisten ouderengeneeskunde, directe collega’s en andere partijen uit het werkveld. De uitkomst hiervan vertaalt zich in een weloverwogen advies ter ondersteuning van de beoordeling. Je bent onderdeel van een team van medisch adviseurs en gekoppeld aan een team van onderzoekers of beoordelaars. Samen bevorder je kennis en kwaliteit en signaleer je verbeteringen.

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde (BIG geregistreerd) en interesse met sociale geneeskunde;
 • Je hebt al ruimere werkervaring opgedaan als arts;
 • Je bent besluitvaardig;
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig;
 • Je bent een teamspeler die makkelijk communiceert en open staat voor verandering;
 • Je onderschrijft de kernwaarden van het CIZ: professioneel, proactief en klantgericht;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en hebt een brede inhoudelijke interesse in de gezondheidszorg in al zijn facetten.

Wat bieden we?

We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie, onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget. We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar, met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.799,14 bruto per maand (schaal 65 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden we:

 • Goede werkplekvoorziening waaronder surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden; bijvoorbeeld een vier-daagse werkweek van 36 uur;
 • Hybride werken; stem met je team de balans tussen thuiswerken en op kantoor af;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000,- (op basis van een fulltime dienstverband) op jaarbasis dat in is te zetten voor extra verlof, een opleiding of producten en/of diensten om fit te blijven;
 • Een thuiswerkbudget van €625 netto om een Arbo verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan.

Benieuwd naar de volledige arbeidsvoorwaarden van het CIZ? Klik dan hier.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de 'Solliciteren' knop onder 'Acties' rechts op deze pagina. Als je meer wilt weten over de functie dan kun je contact opnemen met Sabine de Kort of Ilse Wolterink via onderstaande contactgegevens. Het is mogelijk om eerst een oriënterend gesprek te plannen en een dag mee te lopen met een medisch adviseur alvorens je besluit om definitief te solliciteren. Zo kun je eerst een goed beeld vormen van de functie.

Wij gaan proactief in gesprek met geschikte kandidaten. Als je je herkent in het profiel, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen of direct te solliciteren.

Indien je bij CIZ aan het werk gaat:

 • Is het overleggen van een geldige V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) een vereiste;
 • Een screening maakt onderdeel uit van de procedure; 
 • Dien je de Eed of belofte af te leggen als ambtenaar van de overheid.

Contactpersoon :  Sabine de Kort, Teamcoach Regio Noordwest
Telefoonnummer: 06-1014 1418

Contactpersoon:  Hester Tweed, Teamcoach Regio Zuidwest
Telefoonnummer: 06-3829 4196

Contactpersoon:  Ilse Wolterink, Medisch Adviseur
Telefoonnummer: 06-1460 2847

 

Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1200 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acties