Menu

Lees voor

Medisch Adviseur/(basis)arts Bezwaar&Beroep

Aantal uur: 32-36                                                                                                                                                                                      Regio: Landelijk
Standplaats: In overleg

Ben je als Medisch Adviseur toe aan een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling? Heb je juridische affiniteit en zoek je verdieping en verbreding van de functie van Medisch Adviseur? Dan is het team Bezwaar en Beroep op zoek naar jou!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Samen met je collega medisch adviseurs, juridisch medewerkers en juristen binnen het team Bezwaar en Beroep ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van de medisch adviesaanvragen. Je hebt hierbij te maken met een complexheid van gegevens en gegevensbronnen en weet hier goed je weg in te vinden. Uiteraard is zorgvuldigheid van het onderzoek en vastlegging van je bevindingen op een transparante manier van groot belang. Je vindt samenwerking en verantwoordelijkheid dragen voor het teamresultaat vanzelfsprekend. Je vindt het belangrijk om het CIZ op medisch inhoudelijk vlak extern te vertegenwoordigen bij ketenpartners, rechtbanken en de Centrale Raad van Beroep. Je schuwt niet om je tanden te zetten in complexe medische dossiers en weet daarbij je rug recht te houden en niet te zwichten voor druk van externe partijen in je medische advisering.

Wie ben je?

Je bent een ondernemende, proactieve en collegiale persoonlijkheid. Je haalt voldoening uit het leveren van kwaliteit en samen met je collega’s te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je kunt duidelijk en helder communiceren. Je bent analytisch en oplossingsgericht. Daarnaast vind je het leuk om deel uit te maken van een landelijk team.

 • Je hebt een afgeronde opleiding geneeskunde (BIG geregistreerd) en affiniteit met sociale geneeskunde;
 • Je hebt bij voorkeur al wat werkervaring opgedaan in het ziekenhuis en/of verpleeghuis, of als sociaal geneeskundige, bedrijfsarts of verzekeringsarts;
 • Je bent een teamspeler die makkelijk communiceert en open staat voor verandering;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en hebt een brede inhoudelijke interesse in de gezondheidszorg in al zijn facetten.

Wat bieden we?

We bieden een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor in eerste instantie 1 jaar, met aansluitend een vaste aanstelling. Wij helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling en ambitie.

De arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5470,89 per maand (schaal 65 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Collectief pensioenplan;
 • Goede work-life-balance, flexibele werktijden en geen weekend- en nachtdiensten;
 • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling;
 • Persoonlijk ontwikkelbudget;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag.

 

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via de Solliciteren knop onder ‘acties’. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met één van onderstaande contactpersonen. 

 • Indien je bij ons aan het werk gaat, zullen we je vragen om een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. De eed of belofte wordt afgelegd als ambtenaar van de overheid.
 • Een screening maakt deel uit van de procedure. 
 • Wanneer je start als medisch adviseur willen wij zeker weten of je beschikt over geverifieerde startkwalificaties. Een schrijfopdracht kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. 

Het kennismakingsgesprek gesprek zal digitaal plaatsvinden. Hierbij zijn je toekomstige teamcoach en een medisch adviseur aanwezig. Mocht dit gesprek positief verlopen dan volgt een tweede gesprek op kantoor.

Ans Daalhuizen (Teamcoach Bezwaar & Beroep)
Telefoonnummer: 06-38164656

Dorien van der Geest (Medisch Adviseur)                                                                                                                        Telefoonnummer: 06-23773994     

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                                                                                                    

 

Over het CIZ

Het CIZ beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt ruim 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle.

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acties